Update: Tijdelijke huisvesting minderjarige asielzoekers in Zuidbroek

Bleidsadviseur wonen Nelleke Mulder, gemeente Midden-Groningen stuurde ons het volgende Gemeente Midden-Groningen Logobericht:

De opvang van asielzoekers staat al enige tijd onder druk. De toestroom is zo groot dat er in de aanmeldcentra in Budel en Ter Apel niet voldoende bedden beschikbaar zijn. COA heeft daarom alternatieve opvanglocaties gezocht. Motel Groningen Zuidbroek A7 is een van die locaties. COA heeft met de gemeente en de manager van het motel afspraken gemaakt over tijdelijke opvang. COA vangt in Motel Groningen Zuidbroek A7 sinds 12 oktober minderjarige asielzoekers op. De noodopvang betrof in eerste instantie een periode van een maand.
Na overleg tussen COA, gemeente en het motel is de opvangperiode verlengd tot 1 februari 2022.

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Nelleke Mulder, beleidsadviseur wonen, via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0599 37 37 37).