Hartveilig stichting logo

Stichting Groningen Hart Veilig! in de Broeckhof

Weet U dat….
Slechts 12% van de mensen een hartstilstand overleeft?……omdat er TOEVALLIG mensen in de buurt waren die hulp konden bieden…

Hartveilig stichting fotoHierdoor is stichting Groningen Hart Veilig ontstaan, deze stichting wil aan dit TOEVAL een einde maken door bij een reanimatie ook burgers te alarmeren die zowel een reanimatie- en AED opleiding hebben gehad. Zij ontvangen van de meldkamer 112 een SMS en starten in afwachting van de ambulance alvast de reanimatie op. Als dit BINNEN 6 minuten gebeurt, dan heeft het slachtoffer een overlevingskans van 50-70%!!

Dorpsraad Zuidbroek vindt dit een goed initiatief en ondersteunt dit, daarom heeft zij de stichting uitgenodigd om u te informeren over hoe belangrijk die eerste 6 minuten zijn bij een acute hartstilstand.., wie doen er aan mee.., moet je bv een professionele hulpverlener zijn om te kunnen helpen in je eigen dorp/gemeente?
Je weet namelijk  nooit of je er zelf, of in je omgeving, mee te maken krijgt….

Bent u geïnteresseerd, kom dan vooral naar de  Broeckhof in Zuidbroek op woensdag 30 november aanvang 19:30 uur!
Er zijn géén kosten aan verbonden. En de koffie wordt u door de Dorpsraad aangeboden.

Informatie over Stichting Groningen HartVeilig vindt u hier