Maandelijks archief: april 2020

Help het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum door de corona-krisis

SpoorwegmuseStation voorzijde nieuw2[6]um start inzamelingsactie ‘coronagift’

Door de corona-crisis hebben veel organisaties het zwaar te verduren. Dat geldt zeker voor de culturele sector. En daarmee ook voor het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek.
Doordat het museum al enkele weken haar deuren gesloten moet houden, komen er geen bezoekers. Daarnaast zijn ook alle arrangementen en boekingen geannuleerd. Daarentegen lopen de vaste kosten gewoon door.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is een 100% vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, dat bovendien door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling is bestempeld.
Om de financiën gezond te houden heeft het stichtingsbestuur de actie ‘coronaLogo NNTTM z-wgift’ opgezet, waarbij een beroep wordt gedaan op het publiek en toekomstige bezoekers.

Via www.nnttm.nl/coronagift kunnen bedrijven en particulieren een vrijwillige donatie aan het NNTTM doen.
Als tegenprestatie ontvangen de deelnemers toegangskaarten voor het museum.

Wegwerphandschoenen en mondkapjes in grijze container

De Gemeente Midden-Groningen laat op haar facebook-pagina weten:

Handschoenen mondkapjeBeschermingsmiddelen tegen het coronavirus zoals mondkapjes, handschoenen en overalls  horen bij het restafval. Wij vinden deze dingen nu regelmatig terug bij het verpakkingsafval. We willen u vragen er extra op te letten om deze beschermingsmiddelen in de grijze restafvalcontainer te doen. Dit ook voor de veiligheid van onze medewerkers. Bovendien kunnen we anders het verpakkingsafval niet meer hergebruiken en zou al het ingezamelde afval verbrand moeten worden.