Maandelijks archief: april 2017

Bibliotheek verhuizen ?

Laura Mijnders over de Bieb - HS-Krant 20170419

Een week geleden heeft Laura Mijnders in haar column in de weekkranten Veendammer en HS-Krant haar mening gegeven over de geplande verhuizing van de bibliotheek Zuidbroek.
De gemeente heeft besloten dat de bibliotheek niet op haar huidige locatie in De Broeckhof mag blijven. Zij wil die bieb verplaatsen naar een vrijgekomen lokaal van de peuterspeelzaal in de brede school Het Kwartet. Zie hierover ook de berichten op menterwolde.info van maart 2017 en november 2016.

Niet alleen Laura Mijnders heeft gereageerd op de beslissing om de Bibliotheek Zuidbroek te verhuizen naar de basisschool op het Industrieterrein.
Ook de commissie 55+ en de Dorpsraad Zuidbroek hebben hun best gedaan, om dit niet door te laten gaan. Helaas heeft een gesprek met de wethouder tot nu toe weinig resultaat opgeleverd.

Beiden vinden we het heel erg belangrijk om de bieb op de huidige locatie te behouden.

Wilt u weten waarom? Lees dan onze brief van 18 maart aan het college van B&W.

Activiteiten Commissie 55+

Anoniem logo 55+
De Commissie 55+ in Zuidbroek organiseert regelmatig (wekelijkse) activiteiten voor  Zuidbroeksters die 55 jaar of ouder zijn. Iedereen in die leeftijdsgroep is welkom om hieraan deel te nemen.

Er is van alles te doen: biljarten, schilderen, jeu de boules, leesclub, Nordic Walking, computersoos, … noem maar op.

De activiteiten lopen van januari t/m april en van september t/m december.

Met uitzondering van Nordic Walking vinden alle activiteiten plaats in de Broeckhof.
De nordic walkers lopen eigen uitgezochte routes, maar zij vertrekken en eindigen bij de Broeckhof.

In het onderstaande rooster is te zien, welke activiteit wanneer plaatsvindt.
Een klik op het rooster opent een grotere afbeelding in een nieuw venster.
Activiteiten C55+ per week

Van de deelnemers wordt een kleine kostenbijdrage gevraagd.
De kosten voor één activiteit (per semester) kost € 15,00. Een tweede of derde erbij kost € 5,00.
Wil iemand  bij voorbeeld aan drie activiteiten meedoen, dan kost dit in het geheel € 20,00.

Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Bent u geïnteresseerd?
Kom dan gewoon bij de activiteit kijken en doe mee bij wijze van proef.

Hebt u vooraf nog vragen? Bel dan gerust met Reint Meijer.
Hij is bereikbaar onder de nummers 0598-452052 of 06-45990326.

Aanpak W.A. Scholtenweg – dorpsraad en omwonenden worden betrokken

Scholtenweg VerkeersremmersEen jaar geleden heeft de gemeente geprobeerd een einde te maken aan hardrijders op de W.A. Scholtenweg door zes verkeersremmers aan te leggen. Het probleem is daarmee helaas niet opgelost. Nog steeds ontstaan er gevaarlijke situaties door onverantwoord rijgedrag van automobilisten. Ook maken de betonplaten in de weg al jaren veel lawaai en veroorzaken trillingsoverlast bij de aanwonenden. Tevens moet de riolering aan deze weg binnenkort worden vervangen.

Het college van burgemeester en wethouders wil 650.000 euro uittrekken om deze problemen in een keer aan te pakken. Het gaat om het weggedeelte vanaf de passantenhaven naast Dorpscentrum De Broeckhof tot de grens van de bebouwde kom.

Gemeentewoordvoerder Marieke Molendijk heeft dit bekendgemaakt. Bewoners, Dorpsadviesraad Zuidbroek en andere belanghebbenden worden nauw betrokken bij inrichting en het uiteindelijk ontwerp van de reconstructie.

Klik op het plaatje voor het bericht op menterwolde.info