Auteursarchief: dorpsraad

Wekelijks voorlezen voor jonge kinderen in de Bieb

Bibliotheek Zuidbroek 20200115 voorlezen
Voorlezen is leuk.
Maar het is ook belangrijk.
Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Ze kennen meer woorden en zijn beter in het verwoorden van emoties.

Samen boekjes lezen, plaatjes kijken en er over praten geeft een kind een gevoel van geborgenheid. Ze leren nieuwe woorden en het prikkelt hun fantasie.
In de bibliotheek van Zuidbroek wordt vanaf woensdag 15 januari elke woensdagmiddag van 15:30 uur tot 16:00 uur voorgelezen voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Prentenboeken
De bibliotheek wil graag het plezier voor prentenboeken en lezen bij kleuters en kinderen van groep 3 en hun ouders over brengen. En hen enthousiast maken om (vaker) gebruik te maken van de bibliotheek. – zo Hannah Sietzema van Bibliotheek Zuidbroek in een bericht op Menterwolde.info.

Kom op Kerstavond naar het Dorpsplein!

Kerstsamenzang DRZ-2019-A4-PPIedereen is van harte uitgenodigd om op Kerstavond naar het dorpsplein Aan t Wotter te komen.

Een Streetdance groep uit het dorp treedt op.
Muziekvereniging Oosterbroek speelt kerstliederen.
De teksten worden op een muur geprojecteerd, zodat mensen makkelijk mee kunnen zingen.

Maar u bent ook welkom om gewoon te genieten van de sfeer, om te luisteren naar de muziek, om te genieten van glühwein of warme chocolademelk.

Alvast een beetje de sfeer proeven?
Kijk hier naar de video’s van de Kerstsamenzang 2017.

Stichting Actief 50+ Zuidbroek logo

Nieuwe website van Stichting Actief 50+

Stichting Actief 50+ Zuidbroek reclame nieuwe website

Er werd al een tijdje hard aan gewerkt. Nu is een wens van veel actieve 50plussers uit Zuidbroek uitgekomen:

Informeren over de uiteenlopende activiteiten van Stichting Actief 50+ Zuidbroek kan sinds kort ook op de eigen website www.actief50pluszuidbroek.nl.

Er is o.a. ook informatie te vinden over de doelstelling van de stichting, over het bestuur  en er is actueel nieuws i.v.m. de stichting te lezen.

Gratis voorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaren in de bibliotheek

Bibliotheek Tjibbe Veldkamp 20191009
Op woensdag 9 oktober om 14:30 uur geeft kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp ind e bibliotheek Zuidbroek een voorstelling in het kader van de Kinderboekenweek.
Tjibbe vertelt allerlei verhalen over vervoermiddelen:
een stoomwals, ballonnen, een stapel tegels en nog veel meer vreemde manieren.

Meer informatie: klik op de afbeelding hiernaast.

Entree is gratis.
Geef je op tot maandag, 7 oktober
via de website
of per e-mail aan
hoogezand@biblionetgroningen.nl

Meer weten over Tjibbe en zijn boeken?

Bestel een reflecterend huisnummer

Reflecterend huisnummerDorpsraad Zuidbroek biedt de inwoners van Zuidbroek voor de tweede keer de mogelijkheid om een reflecterend huisnummer-bordje te kopen.

Het zoeken naar uw woning door huisarts, medewerkers van de dokters- en ambulancedienst, thuiszorgmedewerkers enzovoort wordt hierdoor makkelijker gemaakt.

Vooral in buitengebieden kan dit van cruciaal belang zijn.

De reflecterende huisnummerbordjes kunnen op:

–        woensdag 30 oktober
van 15:00 uur tot 16:00 uur en van 19:00 uur tot 20:00 uur

–        donderdag 7 november
van 15:00 uur tot 16:00 uur en van 19:00 uur tot 20:00 uur

worden besteld
in De Broeckhof te Zuidbroek.

Een huisnummerbordje kost 10,00 Euro.
Dit bedrag moet bij opgave worden betaald.
Wilt u de flyer downloaden? Klik dan hier.

Stichting 50+ Zuidbroek najaar 2019

Stichting 50+ Activiteiten najaar 2019Deze week starten de activiteiten van Stichting 50+ Zuidbroek.
Bewegen, knutselen, schilderen, spelen – er is van alles te doen.
Wat er allemaal wordt aangeboden kunt u op de poster hiernaast zien.

Interesse?
Kom gewoon eens langs in de Broeckhof en doe een paar keer mee om te kijken of het iets voor je is.
Meer informatie?
Stuur een mailtje naar: stichtingactief50pluszuidbroek@gmail.com
en kijk ook op de facebook pagina:

Kinderspeelweek Zuidbroek 2019

Kinderspeelweek 2016 foto

Basisschoolkinderen kunnen dit jaar weer meedoen aan de

Kinderspeelweek Zuidbroek

Kinderspeelweek 2019De speelweek vindt plaats van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus.

Het thema dit jaar is: ‘Sport’.

Meedoen?

Klik hier voor het inschrijfformulier
Opgeven via de link kan tot en met 18 augustus.
Om het programma in detail te zien klik op de poster links.

Hou voor meer informatie ook de facebook-pagina van de Kinderspeelweek in de gaten.

Vragenlijst veiligheid in uw omgeving

Midden-Groningen LogoDe gemeente Midden-Groningen stelt de komende maanden een veiligheidsbeleid op, waarmee zij de belangrijkste aandachtspunten bepaalt voor alles wat raakvlak heeft met veiligheid binnen onze gemeente.

Inwoners weten als geen ander welke veiligheidsthema’s in hun omgeving
spelen en waarvoor vanuit de gemeente vooral aandacht zou moeten zijn. Om een beeld te krijgen, is er een korte vragenlijst opgesteld voor de inwoners van Midden-Groningen.

De vragenlijst is te vinden via deze link

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt en wat de wensen zijn, is het belangrijk dat veel mensen de vragenlijst invullen.

Geluidswal A7 in slechte staat – Brief gemeente naar Rijkswaterstaat

IMG_0989Het heeft even geduurd, maar bijgaand de brief die door de gemeente Midden-Groningen naar Rijkswaterstaat is gestuurd naar aanleiding van de bewonersavond op 27 februari j.l.
Ook namens Jordy Hovingh, gebiedsregisseur van de gemeente, onze dank voor de diverse beelden en filmpjes.

Als er reactie vanuit Rijkswaterstaat binnenkomt zullen we dat uiteraard met u delen.

We hebben zoveel mogelijk deze brief aan de aanwezigen van de avond gemaild, maar konden helaas niet alle emailadressen goed lezen. Mocht u prijs stellen op persoonlijke toezending, kunt u dan een mailtje sturen naar info@dorpsraadzuidbroek.com zodat we u deze alsnog kunnen mailen?

Links naar de brief en bijlagen:
brief pagina 1
brief pagina 2