Maandelijks archief: december 2018

Hoe maken we het dorpsplein Aan t Wotter levendiger?

Dorpsplein Menterwolde-info met tekstIn juli 2018 borrelde de vraag op of de socialsofa’s voor de Coop wel op de goede plek staan.

Na aanleiding hiervan kwamen enkele Zuidbroeksters in de herfst bij elkaar om het hier verder over te hebben. Veel mensen willen graag dat het dorpsplein Aan t Wotter als dorpsplein ook echt beleefd kan worden.

Op 1 november was er een eerste bijeenkomst in De Broeckhof met gebiedsregisseur Jordy Hovingh van de gemeente Midden-Groningen en een collega van afdeling Beheer.
Een handvol dorpsgenoten was daarbij aanwezig en hebben met elkaar van gedachten gewisseld.

De gemeente heeft geen grote geldbedragen die ter beschikking gesteld kunnen worden, maar de afdeling Beheer kan weldegelijk (kleine) dingen doen. De beleving van een dorpsplein kan door de aankleding veranderd en verbetert worden. Daarmee kan ook het gebruik van het plein veranderen en in ons geval misschien wel van de hele Spoorstraat.Dorpsplein Aan t Wotter
Dit was het resultaat van die avond. Daags erna is de gemeente al op onderzoek uitgegaan.

Wat moet er nu met dorpsplein Aan t Wotter in Zuidbroek gebeuren?

Hierover willen wij samen met u en gebiedsregisseur Jordy Hovingh op 16 januari im 20:00 uur in De Broeckhof verder overleggen.

Vergaderplanning Dorpsraad 2019

Zb oude brug vanuit WinschoterdiepOok in 2019 blijft dorpsraad Zuidbroek samen met de 55+ commissie en leden van de Schrijvershoek vergaderen. Graag zien we meer verenigingen aanschuiven om mee te denken over het wel en wee in Zuidbroek. Sowieso zijn alle inwoners welkom bij onze vergaderingen.
Thema is alles wat van belang is voor de leefbaarheid en de ontwikkeling van het dorp.

Als u een vergadering wil bijwonen laat dat dan even van te voren weten via 06-3103 7023.

Onze vergaderingen beginnen om 20:00 uur in De Broeckhof op volgende dagen:

30-01
27-02Broeckhof ingang
27-03
24-04
29-05
26-06
21-08
25-09
30-10
27-11
18-12

Wilt u gewoon een keer met ons in gesprek over iets wat te maken heeft met de leefbaarheid in het dorp, maak gerust een afspraak en neem contact op via info[at]dorpsraadzuidbroek.com.

Trein & Tram Museum tijdens de kerstvakantie geopend

NNTTM Kerstboom IIDe vrijwilligers van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum zijn tijdens de kerstvakantie aanwezig om de deuren van het museum te openen.

Tot en met vrijdag 4 januari is het museum ook op doordeweekse middagen geopend, van 13.00 tot 17.00.
Gedurende de weekenden is het museum normaal geopend, van 10.00 tot 17.00 uur.
Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Momenteel vindt u in het museum de nieuwe expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’. Deze interessante expositie is nog tot en met 10 maart aanstaande te bekijken in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Kom op Kerstavond naar het Dorpsplein

Kerstsamenzang DRZ-2018-defintiefIedereen is van harte uitgenodigd om op Kerstavond naar het dorpsplein Aan ’t Wotter te komen.

S.V.O. Streetdance treedt op.
Muziekvereniging Oosterbroek speelt kerstliederen.
De teksten worden op een muur geprojecteerd, zodat mensen makkelijk mee kunnen zingen.

Maar u bent ook welkom om gewoon genieten van de sfeer, om te luisteren naar de muziek, om te genieten van glühwein of warme chocolademelk.

Alvast een beetje de sfeer proeven?
Kijk hier naar de video’s van de Kerstsamenzang 2017.